GNUmer

Testausserveri Wikistä
Versio hetkellä 6. kesäkuuta 2023 kello 23.29 – tehnyt 192.168.208.1 (keskustelu) (Tehty muutos Telia-osioon.)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
GNUmer
Liittymisaika 18.11.2021
Tervehtijä Luukasa
Arvojäsen kyllä
Testausserveri ry:n jäsen Kyllä
Pääohjelmointikieli Bash, ei yleensä ohjelmoi
Kultainen Testauskoira voittoja 0


GNUmer (ent. Lentosimmaus) on Testausserverin arvojäsen, joka alunperin liittyi Testausserverin Discord-palvelimelle valittamaan Abitin lisensoinnista. Hänet tunnistaa Richard Stallmanin esittämästä "Saint iGNUcius"-profiilikuvasta.


GNUmer on yksi ainoista arvojäsenistä, joka ei säännöllisesti koodaa. Vaikkakin häneltä löytyy Bash-taitoja, hän on usein kömpelö tiedon säilyttämisen kanssa ja menetti Lentosimmaus-tilinsä, kun unohti tilinsä 2FA-tiedot asentaessaan ROMmia puhelimelle. GNUmerin toiminta useiten rajoittuu paskapostaukseen ja yleiseen keskusteluun Testausserverillä.


GNUmer on tunnettu pitkävihaisuudestaan. Hän osallistui YTLn piinaamiseen kunnes YTL julkaisi Abitin kernelit ja kieltäytyy kehittämästä mitään JavaScriptillä.


YTLn lisensointijupakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GNUmer päätyi tutkimaan Abitin lisensointia osana lukion YH04-kurssia, jolloin opiskelijoiden täytyi tutkia esimerkkitapauksia oikeudenkäynneille. Kun GNUmer pystyi muistamaan GPL-lisenssien ehdot, hän pikaisesti huomasi Abitin rikkovan käyttöehdoillaan useiden ohjelmien lisenssejä. Hän keskusteli useiden kanssa asiasta sekä IRCissä että kasvotusten, mutta lopulta hän päätti että asia kannattaisi nostaa esille Twitterissä. Twitter-langan kautta sadat ihmiset saatiin tavoitettua ja lopulta YTLn huomio asiaan saatiin. Välttääkseen oikeustaistelut, YTL muutti käyttöehdoissa tekijänoikeuksien ja YTLn asettamien rajoitusten koskevan kaikkea muuta kuin kolmansien osapuolien ohjelmia.


Telia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

GNUmer on usein vihainen Telialle, sillä Telia tarjoaa hänelle valokuidulla VDSL2-yhteyden kautta vain 10Mbps-nopeuksia. Hidas nopeus ja Telian palveluiden epävarmuus on saanut hänet ylläpitämään omaa DNS-nimipalvelinta, joka auttoi häntä saamaan työn DNAlla, Telian pääkilpailijalla.


Telian palvelu on saanut GNUmerin haukkumaan Teliaa ja sen kumppaneita kartelliksi. Viha on kuitenkin laantunut, kun DNA:n henkilöstökäytännöt ovat tulleet ilmi. Vaikka natiivin IPv6-tuen puute harmittaa häntä, uskoo hän kuitenkin siihen, että Teliaa pystyy sisältäpäin kehittämään jopa DNA:ta paremmaksi operaattoriksi.