Luukasa
Liittymisaika 04.09.2021
Tervehtijä fait
Arvojäsen kyllä
Testausservery ry:n jäsen kyllä
Pääohjelmointikieli C
Kultainen Testauskoira voittoja 21
TestausWiki-käyttäjä Käyttäjä:Luukasa

Luukasa on yksi Testausserverin arvojäsenistä. Hänen vastuullaan ovat seuraavat projektit: testauskoira, torimies, testauskameli ja testaustime.

Lisäksi Luukasalla on Bug hunter -rooli, joka on vain harvoilla ja valituilla. Luukasa ansaitsi roolin rikkomalla DrVilepiksen kanssa matikkaeditori.fi:tä.

Luukasa on yksi kahdesta Neovim Councilin jäsenistä.

Tietokone Muokkaa

Luukasa tunnetaan Testausserverillä eräänlaisena ThinkPad-asiantuntijana. Siksikin on asiaankuuluvaa, että Luukasalla on päivittäisessä käytössään Lenovo ThinkPad T440p. Mainittavaa on lisäksi se, että Luukasan omistuksessa on myös ainakin yksi T440p lisää, jota hän käyttää palvelinkoneena. Kyseinen laite sijaitsee Luukasan pöydän alla.

Luukasa ajaa ThinkPadillaa Artix Linuxia, jossa on init-järjestelmänä s6. Ikkunointiohjelman toimii DWM, johon Luukasa ei ole tehnyt muutoksia muualle kuin config.h-tiedostoon. Lisää Luukasan Linux-installaatiosta voi halutessaan lukea hänen nettisivuiltaan, asiaa käsittelevästä artikkelistä. Maininnan arvoista lienee myös, että Luukasan SSD on suojattu kokolevysalauksella.


Luukasan T440p
Prosessori i7-4810MQ 8C 16T @ 2,8GHz
Näytönohjain Intel integrated graphics
Muisti 16Gt DDR3 (2x8Gt)
Tallennustila Seagate BarraCuda Q1 SSD, 480Gt
Näyttö Geneerinen 14" FHD IPS -paneeli
Trackpad (poistettu käytöstä) Päivitetty xx40 -> xx50(s) fyysisten nappien vuoksi
Akku 92Wh + 57Wh (repussa)

Projektit Muokkaa

Luukasa on aktiivinen monissa Testausserverin yhteisön projekteissa. Näistä keskeisimmät on lueteltu ylempänä ja Neovim Councilia käsittelevässä artikkelissa. Lisäksi Luukasa kehittää myös omia projektejaan joksenkin ahkerasti. Suurin osa Luukasan projekteista löytyy hänen GitHubistaan.


Muut harrastukset Muokkaa

Luukasa soittaa vapaa-ajallaan klassista pianoa ja on myös ahkera taidemusiikin kuuntelija ja taidemusiikki-fanaatikko. Luukasan Piano niminen jäsen liitty Testausserverin Discord-palvelimelle alun perin siksi, koska Luukasa halusi toistaa pianonsa ääniä äänikanavalla. Kun Luukasa sai piano-setuppinsa kuntoon alkoi Testausserverin historian ja ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Luukasan iltahartaus, jossa oli parhaimmillaan kuuntelijoita jopa 16 kappaletta[1].

Luukasan tiedetään myös levittävän taidemusiikkipropagandaa Testausserverin jäsenille. Luukasan kuuntelusuositukset on otettava siis varauksella.

  1. Viittaus tarvitaan