Tier-pimpom

Testausserveri Wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tier-pimpom oli mm. Ronin ja Rubenin kesällä 2021 kehittämä projekti, jonka avulla pystyi "pimpottamaan" Tier-palvelun sähköpotkulautoja.

Kehittäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tier-pimpom kehitettiin internetistä löytyneiden dokumentaatioiden ja itse käänteismallintamalla. Projekti jakaantui pääasiassa kahteen osaan: Rubenin kirjoittamaan API-kirjastoon ja Ronin kirjoittamaan pimpottimeen.

Rubenin komentoriviohjelma

API-kirjasto huolehti mm. authentikaatiotokeneiden hallinasta (puhelinnumeropohjaiset) ja pyynnöistä Tierin palvelimille.

Pimpotin taas hoiti Tierien pimpottamisen. Koska Tierin rajapinnoissa oli puhelinnumerokohtainen ratelimiting, lisättiin monen tiimin jäsenen ja monen ilmaispalvelun puhelinnumerot mukaan. Ohjelma haki jonosta aina ensimmäisen sähköpotkulaudan ja kun jokin tokeni oli valmis käytettäväksi sitä pimpotettiin.

Pimpottimen oheen Roni kehitti kartan, josta näki kaikki Tierit joita oli pimpotettu. Uusimmat pimpoitukset tummanpunaisella, vanhemmat vaaleammalla. Kartan avulla oli mahdollista lisätä jokin sähköpotkulauta kartalta käsin jonon kärkeen. Sähköpotkulautojen sijainnit muuttuivat reaaliajassa.

Tier-kartta oli huonosti optimoitu, ja haki dataa joskus jopa ennen kuin edellinen pyyntö oli suoritettu

Tierit voivat myös soittaa tämän merkkiäänen ollessaan kesken ajon. Ruben käytti omaa komentoriviohjelmaansa ensimmäisessä Testausmeetissä 1.8.2021 pimpottaakseen potkulautaa jonka kyydissä Roni oli. Roni säikähti.

Laajeneminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aluksi Tierejä pimpoteltiin vain Helsingin alueella, mutta myöhemmin alue nostettiin aluksi pääkaupunkiseutuun ja sitten muihin kaupunkeihin. Projektin loppupuolella Pimpottimeen aktivoitiin kaikki maailman Tierit ympäri Eurooppaa.